ירקות, ירקות ופסטה אחת
מאת avnerlaskin
סוף הקיץ, החצבים כבר פורחים , אבל החום והלחות מסרבים להתפנות.
חזרנו לשגרת בית הספר על כל מה שזה אומר אצל ההורים ובעיקר אצל האמהות .
עד שיהיו רימונים יפים ,והעלים יחזרו להיות בשרניים, אנחנו מכינים חצילים ,פלפלים ותפוחי אדמה אדומים של קיץ .
חציל הוא גידול קסום. מופלא לראות איך מצמח פשוט יוצא הפרי /ירק הזה שהוא אוצר בלום של אין סוף מתכונים וטעמים.
חציל קונים כשהוא סגול כהה, מתוח, קל והגבעול שלו ירוק וקוצני. מי שאוהב חצילים ימצא מידע מפורט בטור המושקע של יעל גרטי "חיצול ממוקד – המדריך המלא לחצילים" .המדריך לחצילים של יעל גרטי
כשקולים חצילים על האש, אפשר להשתמש גם בחצילים שכבר לא כל כך מתוחים, הם יפרישו פחות נוזלים .
סלט מהילדות של אבנר בנהריה. בשר של חציל קלוי ,הרבה לימון, שום טרי, שמן זית, קוביות עגבניה, מלח, פלפל שחור ונענע קצוצה.
בחזרה משיט בירדן, עצרנו לאכול אצל אבו סלאח, בתחנת הדלק בצומת עמיעד. זו היתה הזדמנות לחלוק עם הילדים את טעמי הילדות. הסלטים היו טריים וטעימים והשירות היה נהדר. לא פלא שסלט החצילים, הטאבולה וסלט הגרגיר עם סומק, מולאו שוב ושוב.
תפוחי אדמה אדומים מבושלים. מנה פשוטה, מהירה ומשביעה. פזרו מלח עשבי תיבול , קוביית חמאה או שמן זיתטובה מעל. אם יש תנור חם , אפשר להעביר לתבנית עם נייר אפייה ולתת להם להשחים, עם התיבול. הילדים ישמחו.
פלפלים צבעונים רגע אחרי הצלייה, להוסיף שמן זית, מעט בלסמי משובח ומלח ים. טעים!
כרוב סגול. רשימת יתרונותיו ארוכה והכי חשוב – הוא טעים. עם הרבה לימון ,שמן זית ,מלח ופלפל. אצל הסבתא מוסיפים מעט שום וגרגרי קימל.סגולותיו של הכרוב הסגול
עגבניות אוהבות ירוקים. מכל סוג שאתם אוהבים…
יש ילדים שחייבים להתחבר לטלויזיה בסוף יום הלימודים. לנו יש אחד, שיהיה בריא, שמתחבר לצלחת עגבנייה, מוצרלה, בזיליקום, שמן זית
ומלח גס.
עם הירקות אפשר להגיש פסטה. מנה מהירה להכנה, מנחמת ומשביעה.
לרוטב: שימו מעט שמן זית במחבת שני גבעולי אורגנו טרי, 3 כפות בשר טחון דק, פרוסות עגולות של קבנוס אחד לטעם, 2 שיני שום פרוסות דק, צ'ילי קטן מיובש שפוררתם וטגנו עד שהבשר מזהיב.
הוסיפו קופסת עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל שחור. הנמיכו את האש ובשלו עד שהרוטב מסמיך. תקנו תיבול.
ערבבו עם פסטה שזה עתה בישלתם וסיננתם.
אפשר להוסיף פרמז'ן, אם לא שומרים כשרות.
לראות צלחת כזאת בסיום הארוחה משמחת אותנו פעמיים. פעם ראשונה זה כיף שהכול נגמר ובפעם השנייה , זה כול כך טעים לנגב את הצלחת עם לחם טרי.
לכל השואלים, אבנר מצלם את התמונות וכשלא, תמיד ניתן קרדיט.
שבת שלום,
תמר ואבנר
אתם חייבים להיות מחוברים על מנת לשלוח תגובה.