סוף הוא תמיד התחלה

מאת avnerlaskin

עוד אתמול התחלנו לכתוב על סוף החופש, לקטר על רשימת הציוד לה נדרשנו לכל ילד ולהיאנח על סיום החופשה. כן, אנחנו מאלה שבמהלך השנה עובדים יותר קשה במישור הביתי.

אבל היום בית הספר היה נקי וחגיגי, המורים חייכניים ולבביים, הילדים התרגשו וגם אנחנו. יש התחלות חגיגיות, כזו היתה ההתחלה היום. אהבנו מאד את השלט שנשאו בנות החטיבה בקבלת הפנים לכיתות א': "בואה חופשי ולך מאושר".

 שיהיו לנו בריאים ושמחים, הילדים כמובן ושתהיה לכולנו שנת לימודים  טובה ומוצלחת!

 

קיבלנו את הקישור הבא וכל כך התלהבנו , שאנחנו מזמינים גם אתכם.

Il Vole , התחלה של משהו חדש. מרגש.

אנחנו מאוהבי פבארוטי, מאז שאלי ישראלי הכיר לנו אותו שר Caruso  כל יום בסיום תכניתו; נהנינו לאסוף כל דיסק שהוציא, זכינו לראותו בהופעה חיה והוא חלק בלתי נפרד מהרפרטואר שנשמע אצלנו בבית. אי אפשר שלא להיזכר בו כששומעים את החברה הצעירים האלה.

והנה קישור לאוסף המופלא    פברוטי והחברים כול הקונצרטים  

 

 

מי היה מאמין , משקה מנגו- הצלחה מסחררת אצל הילדים וחבריהם.

 

בשבוע האחרון חשבנו מה לעשות עם כול המנגו, שהתרכך במגירת המקרר ואז בשיא החום הברקה של הרגע, לאסי מנגו , משקה מנגו יוגורט. כזה שמתאים לילדים.

 איך מכינים 4 כוסות : קוביות מ- 2 מנגו גדולים או 3 בינוניים

                                   6 קוביות קרח

                                   2 כוסות יוגורט כפרי של טרה

                                    ומיץ מחצי ליים טרי

מכניסים את הכל לבלנדר, מרסקים במהירות גבוהה עד שמתקבל משקה חלק .

מוזגים ונהנים. 

 

 

אפרסק צהוב, פרי של סוף הקיץ. בשביל אבנר זה הפרי של הקיץ. יש בעסיסיות שלו את טעם השמש, את טעם הקיץ.

כיף להכין מהם טארט אפרסקים, עם תערובת לינזרט טורט .

רגע לפני התנור. בצק פריך מתוק , תערובת הלינזרט ומעל הכל פלחי האפרסק שהושרו במעט סוכר ואמרטו לחיזוק טעמים .

ככה זה נראה כשהצצתי אחרי 15 דקות .

אחרי 35 דקות  זה נראה מבטיח.  נשארו לנו עוד 10 דקות לסיום האפייה, כשהלינזרט ישחים.

אני אוהב לפזר את אבקת הסוכר ישר אחרי התנור, אין מה לדאוג תוך כמה דקות הפרי יספוג את שארית אבקת הסוכר ויבריק ואילו הלינזרט יראה כמו אתר סקי רגע לפני שמישהו החליק עליו.

וככה נראית העוגה המוכנה .

לתבנית בקוטר 24:

-בצק פריך מתוק :

הבצק: במיקסר עם גיטרה שמים 200 גרם חמאה , 100 גרם אבקת סוכר ומפעילים במהירות איטית עד שמתקבל קרם אחיד.

עוצרים ומוסיפים ביצה, 300 גרם קמח, ביצה, כף מים קרים. 

מפעילים שוב במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד.

את הבצק אורזים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעה .                         

בינתיים, שמים בקערה  8-9 אפרסקים בינונים חתוכים לשמיניות, מוסיפים להם 2 כפות סוכר חום ושתי כפות אמרטו מערבבים היטב ומשאירים לספוג טעמים 30 דקות .

לינזרט : במיקסר עם וו הגיטרה, שמים 150 גרם חמאה רכה ,150 גרם סוכר לבן ומפעילים במהירות איטית שמתקבל מרקם קרמי.

מוסיפים לקערת המיקסר 2 ביצים ,100 גרם שקדים טחונים ו100 גרם קמח וממשיכים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.

הכנת העוגה :

מרדדים את הבצק בהתאמה לתבנית הטארט .

שמים את הבצק בתבנית ומעליו משקולות אפייה או שעועית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות , 20 דקות.

לאחר 20 דקות מסירים את משקולת האפייה.

מעבירים את הלינזרת לתבנית. מומלץ להזליף אותו פנימה עם שקית זילוף ופיה רחבה.

מסדרים מעל את הפירות .

אופים 45 דקות ב170 מעלות .

מוציאים, מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת ויש לכם עוגה לשבת.

 

 

אין כמו להכין לחם בבית. הסיפוק שבעשייה, הריחות שמושכים את כולם למטבח. תענוג.

3 ככרות לחם נפלא לכריכים שהכנתם פשוטה:

ראש עיסה : 300 גרם מים ,300 גרם קמח שטיבל 2 ,5 גרם שמרים טריים.

 מערבבים הכול יחד בקערה בינונית ומכסים בניילון למנוחה של שעה וחצי .

לבצק : 330 גרם מים קרים, 10 גרם שמרים טריים, 700 גרם קמח שטיבל , 20 גרם מלח .

בקערת המיקסר, עם וו לישה , שמים את ראש העיסה, מים, שמרים וקמח ולשים במהירות איטית 3 דקות.

מוסיפים את המלח, עוברים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות .

את הבצק המוכן מעבירים לקערה מקומחת ומכסים במגבת מטבח למנוחה של שעה .

לאחר המנוחה, על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל3 חתיכות שוות.

מכול חתיכה יוצרים כדור ומשאירים את הכדורים למנוחה של 10 דקות .

לאחר 10 דקות מגלגלים את הכדורים לצורת גליל ומניחים כול גליל על מגבת מטבח מקומחת לתפיחה של שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור עם אבן אפייה (אבן פיצה) ל250 מעלות במצב של חום עליון וחום תחתון ללא טורבו .

את הבצק התפוח הופכים על מרדה או קרש חיתוך מקומח ובעזרת סכין חדה יוצרים 3 חתכים אלכסונים.

מחליקים את הבצק לתנור ישירות על האבן ומניחים בתוך התנור קערית חרס עם מים , שתייצר לחות בתנור במהלך האפייה.

אופיים כ30 דקות, שלאחריהן הלחם צריך להיות חום זהוב ונקישה על החלק התחתון שלו תהיה בעלת צליל חלול .

נשמח לשמוע מה אתם שולחים לארוחת עשר עם הילדים.

שבת שלום,

תמר ואבנר