מחשבות מקררות
מאת avnerlaskin
שמש אוגוסט . כובע, משקפי שמש, חולצת כותנה לבנה מתנפנפת וכל אמצעי צינון אפשרי.
מחיר הלימונים מרקיע שחקים ( 15 ₪ עד 32 ₪ ). גם למי שיש עצי לימון בחצר, ברובם אין כרגע פרי.
נסו ליים בכל מאכל שאתם רגילים לתבל בלימון; יש הרבה פירות בקילו, הם מלאי מיץ, מעודנים ומחירם בסביבות 10 ₪ לקילו.
אפשר לרחוץ, לחתוך לרבעים, לסחוט כל רבע לקנקן ולהכניס גם את הפרי (עם הקליפה) פנימה.
קצת דבש מומס או סוכר, הרבה מים וקרח וכל תבלין שאתם אוהבים, נענע, לימונית, לואיזה, אפילו קצת ג'ינג'ר טרי.
אנחנו מחזיקים בקבוקי יין ריקים ורחוצים במקפיא, גם כוסות.
להגשה, ממלאים מים קרים בבקבוקים, מוזגים לכוסות הקפואות…. הרגשה נהדרת ומקררת
בחום הזה כדי ליהנות מהארוחה צריך מנות קלילות שמכינים מהר.
פרגיות על האש , תיבלנו בשמן זית, מעט סויה, מלח ופלפל. בערך 4 דקות על כל צד.
אורז מבושל שנשאר במקרר, במחבת חמה, קצת שמן זית, אפונה קפואה ועשבי תיבול שאתם אוהבים.
ערבוב מפעם לפעם. 8-10 דקות.
אפשר להגיש את האורז, עליו פרגית ומעל חופן פטרוזיליה/ כוסברה.
טעים.
העגבניות בשפע, תנו ביס- טעם של קיץ.
אצלנו הן על השולחן בכל ארוחה ולפעמים הן הארוחה.
הן אוהבות מלח, שמן זית, פלפל שחור, טיפות בלסמי, עשבי תיבול, גבינות, ביצים וגם ירקות אחרים.
אפשר לצלות על הגריל חצאים עם מעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. קודם החתך לכיוון האש 4 דקות, עוד 2 דקות הצד השני. מוכן.
או בתנור חם 250 מעלות, עד שהן מתפוצצות. כ 10 דקות.
עכשיו יש לכם המון אפשרויות. עניין של טעם, דמיון , ניסוי וטעימה.
למעוך על טוסט שמרחתם בשן שום טרייה;
לערבב עם פסטה טרייה שזה עתה סיננתם, להוסיף בזיליקום, עוד קצת שמן זית, חופן נדיב של פרמזן ולבדוק תיבול;
לחתוך גס ולערבב עם בשר חציל קלוי, לימון, נענע, שום ושמן זית, הכל בנדיבות;
להגיש עם גבינה בולגרית או גבינה לבנה;
ואפשר כתוספת על פיצה פריכה וחמה.
עגבניות צלויות/ אפויות יכולות להישמר בכלי אטום בקירור, לפחות יומיים.
איזה מזל שבשיא החום יש לנו אבטיחים. עם בולגרית או בלי. העיקר שיהיה קר.
משקה קר, מהיר, אלגנטי לאירוח או לסוף היום כשהילדים במיטה ואתם מפרגנים לעצמכם, שותים ומדמיינים שקיעה ובריזה מהים…
לכוס אחת של וורמוט צונן:
3 קוביות קרח גדולות
1 כפית מיץ ליים סחוט
פלח/ רבע ליים טרי ועסיסי
150 מ"ל וורמוט לבן
בכוס נמוכה , אפשר קפואה, שמים את הקרח, מיץ הליים ופלח הליים
מוזגים על הכל את הוורמוט.
שקיעה ובריזה כבר אמרנו?
בהצלחה ובהמון מזל טוב. גם הצילומים נהדרים. עוקבת בשמחה.
תודה(:
ניפלא, מריחה את הניחוחות ומאמצת את האילתור המרענן..
ומפיצה כמובן..
בהצלחה …
תודה רבה(:
אבנר…מרשים מאוד. אהבתי. שיהיה בהצלחה
תודה (:
בהצלחה – אמשיך לבקר
תודה רבה ארנון (:
מקסים!
מחכה להמשך.
תודה לך (-:
תתחדש ובהצלחה:)
תודה ורד
בהצלחה ובהנאה שלימה, אבנר. עוד אשוב ואקרא.
נעמה
תודה נעמה
יופי של בלוג אבנר, יישר כוח!
תודה רחל. לא היינו חושבים על כתיבה בלעדייך (-:
אבנר ותמר, מקסים, כיף לקרוא.. עושה חשק לרוץ למטבח..
תודה מימי(:
נראה בלוג מבטיח – מה הפלא עם המקצוענים שמאחוריו??? רק ש… אתם יודעים, לא קשור למתכונים ואוכל, קשור לכל הממשק הזה שנקרא בלוג (ולא משנה מי האבא שלו). כמו כל התחלה יקח קצת זמן לעלות על כל הבאגים. אני אשתדל לעזור כשאתקל במה שמפריע לי. כרגע, די צורם העניין שאין הכוונה לחזרה לדף הראשי (צריך לנחש שלחיצה על 'אבנר לסקין' תביא אותנו לדף הראשי) וגם בפוסט הזה למשל, עניין התגובות כל כך סמוי שכבר יצאתי מהדף פעמיים עד שמצאתי את המקום להגיב.
לא עקרוני למי שנכנס בידיעה מראש לאן הוא נכנס, אבל אולי לאורחים אקראיים זה יפריע
בכל מקרה מוכשרים שכמותכם
המון הצלחה גם בבלוג
תודה רבה תמי, יש לנו עוד מה ללמוד. מקווים שחבלי הקליטה לא יקשו על הקוראים.